De acnebehandeling start met een oppervlaktereiniging waarbij de huidtherapeut talg, vuil en dode huidcellen verwijdert. Daarna start de dieptereiniging waarbij mee-eters en puistjes zorgvuldig worden verwijderd. Dit kan in combinatie met een dun naaldje zodat de talg beter uit de huid kan worden gedrukt. De acnebehandeling kan ondersteunend zijn in combinatie met medicatie voor acne, zoals antibiotica of roaccutane. De medicatie wordt voorgeschreven door een huisarts of dermatoloog. De acnebehandeling zal daar op worden afgestemd.
De acnebehandeling kan worden gecombineerd met een chemische peeling. (als je op het woord chemische peeling klikt doorlinken naar de pagina voor fruitzuurbehandelingen)

Te verwachten resultaat

Geleidelijk wordt de huid rustiger, gladder en egaler. De hoeveelheid puistjes en mee-eters zullen afnemen en acne uitbraken komen steeds minder voor. Het behandeleffect gaat verder dan alleen maar de huid: verbetering van acne heeft vaak een positief effect op het zelfvertrouwen.

 

Het aantal behandelingen is vooraf niet exact aan te geven. Verbetering van de huid kan snel zichtbaar zijn, maar het kan soms ook even duren. Dit is afhankelijk van de ernst van de acne, de beïnvloedende factoren, zoals hormoonschommelingen, uw huidreactie op de behandeling, thuisverzorging en levensstijl.

 

Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek kunnen alle voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden worden besproken met een ervaren huidtherapeut.

 

Vergoeding door zorgverzekeraar

De behandeling van acne in het gezicht kan in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit uw zorgverzekering. Dit is afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

Praktijk voor huidtherapie Huid- en oedeemtherapie Deurne heeft met iedere zorgverzekeraar een contract, is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en de huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

acne