Wat is het

Middels een minuscuul naaldje, worden de ongewenste haren één voor één behandeld. Wanneer het naaldje in het haarzakje zit zal enkele seconden stroom gegeven worden, hierdoor ontstaat er warmte in het haarzakje. Deze warmte zorgt ervoor dat de voedingsbodem van de haar beschadigt en vernietigd wordt. Per behandelingen zullen de haren dunner worden, waarna de beharing permanent verminderd.
Voordelen van elektrische epilatie zijn:

 • het werkt bij alle soorten haren (ongeacht kleur en dikte)
 • na de behandeling zijn (meestal) alle haren weg
 • het is per behandeling goedkoper dan licht- of laserbehandelingen
 • de behandelingen in het gelaat bij de vrouw worden vergoed door de zorgverzekering (mits u voldoende aanvullend verzekerd bent)

Nadelen van elektrische epilatie zijn:

 • de behandeling is tijdrovend(er) in vergelijking met de licht- of laserbehandelingen
 • de behandeling is daarom niet geschikt voor grote oppervlakten
 • de behandeling kan wat gevoelig zijn
 • om goed te kunnen behandelen moeten de haren een halve centimeter lang zijn

 

Wanneer wordt elektrische epilatie toegepast?

Elektrische epilatie is geschikt voor:

 • relatief kleine oppervlaktes, zoals haar in het gezicht
 • alle haarkleuren
 • grijze, witte, blonde en rode haren die niet met licht- of lasertherapie verwijderd kunnen worden
 • dunne haren die niet met lichttherapie (laser, IPL, VPL) verwijderd kunnen worden

 

Voor de behandeling

Stop vier weken voor de behandeling met harsen of epileren. De haren mogen wel kort geknipt of geschoren worden en er mag ontharingscrème gebruikt worden, ook tussen de behandelingen door. Zorg ervoor, dat de haren tijdens de behandeling zeker 0,5 centimeter lang zijn, zodat ze met een pincet te pakken zijn. Stop daarom ruim voor de behandeling met het verwijderen van de haren.

 

Na de behandeling

Na de behandeling kalmeert de huidtherapeut de huid met Aloë Vera gel. De huid kan wat rood en licht gezwollen zijn op de plaatsen waar de haartjes hebben gezeten. Als u wilt kunt u thuis extra koelen met coldpacks of kalmerende gel aanbrengen op de huid.
Gedurende 48 uur na de behandeling is de huid wat kwetsbaar. We raden aan om de huid te beschermeng tegen huidverkleuringen door 48 uur na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank te gaan, geen zelfbruinende crèmes gebruiken en de huid te beschermen met zonnebrandcrème. Vermijd liever ook sauna en hete douches. De huid niet scrubben en peelen, geen vette crème en zeep gebruiken en niet aan de huid pulken.

 

Te verwachten resultaat

Een haar welke is behandeld met elektrische epilatie is na één behandeling niet definitief verwijderd. Dit heeft te maken met de groeicyclus waarin de haar zich bevindt en het herstellende vermogen van het lichaam. De periode van behandeling is variërend van enkele maanden tot jaren, dit is afhankelijk van de grootte van het oppervlak.

Het doel van de behandeling is haarvermindering. Er kan geen garantie geboden worden dat het behandelgebied volledig haarloos wordt. Er kunnen altijd weer nieuwe haren ontstaan, bijvoorbeeld door hormonale wisselingen en door het gebruik van bepaalde medicijnen. Onderhoudsbehandelingen kunnen daardoor nodig zijn.

elektrische-ontharing