Een rode huid gaat vaak gepaard met vaatverwijding en kleine gesprongen bloedvaatjes. Roodheid kan ook zichtbaar zijn na ontstekingen en bij littekens. Soms word je geboren met rode huidkleurverschillen, zoals bij de wijnvlek en de ooievaarsbeet. Deze blijvende roodheid heeft meestal geen functie meer in de huid. Verwijde bloedvaatjes spelen ook geen rol meer bij de aanvoer van zuurstof of afvoer van afvalstoffen in de huid. Daarom kunnen ze veilig verwijderd worden, zodat de huid weer egaler wordt.

 

Vergoeding door zorgverzekeraar

Camouflagetherapie in het gezicht kan in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de zorgverzekering. Dit is afhankelijk van het aanvullend zorgverzekeringspakket. In de polis van de zorgverzekering is terug te lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

Praktijk voor huidtherapie Huid- en oedeemtherapie Deurne heeft met iedere zorgverzekeraar een contract, is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en de huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Behandelingen

Camouflagetherapie

camouflagetherapie

Elektrocoagulatie

elektrocoagulatie